Latvala újra élvezi – mélyről jött vissza a finn pilóta

Tommi Makinen, a Toyota csapatfőnöke beszélt arról, hogy az idei szezon egy pontján megijedtek, hogy “elvesztették” Jari-Matti Latvalát – a köztudottan “érzékeny”, “lelkizős” pilóta hiába kezdett jól Monte-Carlóban, utána ő sem találta a ritmust és négy alkalommal is technikai hiba hátráltatta. Az utóbbi négy versenyből azonban háromszor is ott volt a dobogón, az előző két futamon pedig egyaránt a második helyet szerezte meg, újra visszatalált korábbi önmagához.

“Az elmúlt néhány futamon Jari-Matti abszolút brilliáns tempót produkált hiba nélkül. A szezon elején és a közepén egy kicsit aggódtunk, mert balszerencséje volt az autóval és ő maga is elkövetett több apró hibát, de tudjuk, hogy magabiztosnak és boldognak kell lennie, el kell felejtenie minden mást és a vezetésre koncentrálnia az autóban. Amikor ezt megteszi, olyankor brilliáns. Nézzük meg a Wales Ralit, ott is szenzációs volt, mert élvezte a vezetést” – magyarázta Makkinen az Autosportnak.

Maga Latvala is arról beszélt, hogy jól érzi magát az autóban és főleg a csapatnál, a finn és a japán vonalat is kedveli, jó a hangulat, erős az autó, a jövő pedig biztató – visszatért az önbizalma, az pedig minden bizonnyal szintén segített neki, hogy nemrég 2019-re is bejelentette őt a Toyota, mint a csapat egyik pilótáját.

Related posts